torstai 8. marraskuuta 2018

Koulutuskokeilu: kokki



                                      Koulutuskokeilu

 Olin tutustumassa taitajankatu 6 ravintola- ja catering alalla. Ravintola- ja catering alalla voi opiskella kokiksi tai tarjoilijaksi. Alalla voi työllistyä esim. ala carte kokkina. Työllistyminen on hyvin mahdollista alalla, tosin saattaa olla, että joutuu käymään eri paikkakunnalla töissä. Etenemis mahdollisuudet ovat todella hyvät.

Odotukset:
 -Riittävä tiedonsaanti
 -Ruuan tekeminen

Motivaationi tutustumisen suhteen oli hyvä. Olin todella kiinnostunut alasta ja pyrin parhaani mukaan keskittymään ja tutustumaan alaan. Tavoitteeni oli saada mahdollisimman paljon tietoa alasata ja se, että saisin tietää olisiko ala minulle sopiva.

Tutustumispäivinä kävimme läpi opiskelukeittiöitä ja teimme keksejä, sekä kääretorttua. Opin tekemään kunnolla ässä keksejä ja jotenkin kääretorttua. Opettajat olivat todella mukavia välillä ei meinannut pysyä mukana, kun he puhuivat todella nopeasti. Oppilaatkin olivat mukavia.

Yllätyin siitä, kuinka kova kiire alalla on ja kuinka raskasta se todella on.

Sain opettajalta hyvää palautetta, että olin ollut aktiivinen jne. Olen itse samaa mieltä.

Antaisin itselleni arvosanan: 8,1/2

Vaikka olin kiinnostunut alasta niin en usko, että se olisi minun alani. Mutta pysyn positiivisena muita aloja kohtaan, jos löytäisin sen oman alani.